Пастирі Бразильської Церкви опублікували в Інтернеті привітання з нагоди Великодня
  • Втр, 02/04/2013 - 12:06

Бразильці після пережитого з глибокою вірою Великого Тижня святкують Христове Воскресіння. З нагоди найбільших християнських свят багато священиків Бразильської Церкви опублікували вітання в Інтернеті.

Хоча бразильці зберігають глибоку набожність до Ісуса, Який страждає, і чисельно брали участь у традиційних процесіях Великої П’ятниці, йдучи зі свідченням своєї віри вулицями населених пунктів, селищ, міст, вони також намагалися висловити пасхальну радість під час цьогорічного святкування Воскресіння Христового.

Архиєпископ Орані Жуан Темпеста заохочує вірян Ріо-де-Жанейро "пережити  радість, що випливає з правдивого життя, незважаючи на труднощі, які супроводжують людину і суспільство". Єрарх також бажає, щоб учні Ісуса переживали Пасху: "Це виклик актуального часу: Зробити все, щоби пасхальне пережиття проникало в життя суспільства, це наша місія".

Архиєпископ Сан-Паулу зазначає у своєму повідомленні, що воскресіння Ісуса є центральною істиною нашої віри. Кардинал Оділу Шерер бажає, щоби віряни під час пасхальних свят у Році Віри рішуче пристали до Бога і Його обіцянок у цій великій "Таємниці Віри", якою є Воскресіння Ісуса".

За словами Архиєпископа Паулу Мендеса Пейксото, митрополита Убераби в штаті Мінас-Жерайс, хто пережив воскресіння на практиці християнського життя, повинен мати новий спосіб життя, щоби споглядати і охороняти те, що з висоти, що надприродне і божественне. Архиєпископ наголосив: "Я говорю про це тому, що наше життя позначене перемогою Христа на хресті". І додав, що "не обов’язково бачити, щоби вірити, тому що любов приводить учня до віри у Воскреслого Христа".

Натомість єпископ Педро Карлос Ciполіні з Ампаро в штаті Сан-Паулу зазначає в контексті цьогорічної Кампанії Братерства, присвяченій молоді, що молоді люди мають бути учнями та місіонерами Ісуса, бо в Його товаристві не будуть обманутими фальшивими ідолами і обіцянками примарних задоволень чи легкого життя. "Ісус закликає до життя в служінні любові, тому що ця любов переможе", – наголошує єпископ Сіполіні.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va