Пастирський візит Митрополита Львівського у с. Вороняки на Золочівщині
  • Пон, 13/08/2012 - 00:00

Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор, 12 серпня, з пастирським візитом завітав у с. Вороняки, Поморянського протопресвітерату. Візит відбувся з нагоди  20-ої річниці заснування парафіяльної громади. Під час архиєрейських відвідин, владика освятив іконостас храму Святих Жінок мироносиць, очолив Архиєрейську Божественну Літургію, звершив чин водосвяття на подвір’ї храму та освятив «площу українських патріархів», розташовану при в’їзді до церкви.

 

Разом з Архиєреєм молились понад 20 священиків з навколишніх сіл та міст, священики Української Автокефальної Православної Церкви, священик Римо-Католицької парафії м. Золочева, представники місцевої і обласної влади та чисельна спільнота і гості с. Вороняки.

 

У своїй проповіді під час Літургії, звернувшись із словами признання до громади, владика сказав: «Достойні сестри й брати, практикуймо сердечну набожність до Матері Божої, бо сам її син, Ісус, вказав, що вона наша мати (пор. Ів. 19,27). Слухаймо навчань наших священиків, які голосять правду про Божого Сина та щиро виконуймо Христову спасенну науку. Ви святкуєте 20-ту річницю заснування вашої парафії, у цій церкві уже роками проповідується слово Боже, гідно користайте із цього, щоб здобути вічну нагороду» - закликав Архиєрей.

 

Протоієрей Михайло Смолінський, адміністратор парафії Святих Жінок мироносиць с. Вороняки, по закінченні молитви у храмі сказав, що спільнота села дуже довго готувалася до цього дня: «Ми вдячні Господеві, що подарував нам цю благословенну мить у сьогоднішньому дні, бо до цієї миті ми у нашому парафіяльному житті приготовлялися 5 повних років», і подякував владиці за пастирське благословення, усім парафіянам за старання та представникам влади за підтримку.

 

Після освячення «площі українських патріархів» найактивніші парафіяни та будівничі храму с. Вороняки від імені Митрополита Львівського були відзначені пам’ятними подяками за невтомну та жертовну працю на благо рідного краю та розвиток християнської віри.

 

Роман Соколенко,

прес-служба Львівської архиєпархії