Пастирський візит Преосвященного владики Венедикта у селище Поморяни
  • Пон, 01/10/2012 - 00:00

В день Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, 30 вересня, Преосвященний владика Венедикт з пастирським візитом відвідав громаду смт. Поморяни. Архиєрейські відвідини відбулися з нагоди 150-річчя чудотворної ікони Пречистої Діви Марії Поморянської, яка знаходиться, як називають місцеві мешканці, у «горішньому» храмі Поморян названому на честь Собору Пресвятої Богородиці, який був збудований ще в XVII ст. за часів Хмельниччини.

 

Під час Архиєрейської Божественної Літургії, яка служилась в «долішньому» храмі Пресвятої Тройці владика Венедикт здійснив ієрейське рукоположення диякону Михайлу Семчишину. Поставлення в пресвітери для нового священика Львівської Архиєпархії відбулося в його рідному селищі де він виховувався і зростав духовно у місцевому храмі та школі. Варто зазначити, що за час служіння протоієрея Володимира Клим’юка у Поморянах це вже четвертий ієрей, який є вихідцем з цієї парафії. Рівно ж у неділю, 30 вересня відбувся четвертий візит Архиєрея в Поморяни за час служіння тут протоієрея Володимира Клим’юка.

 

У своїй проповіді владика Венедикт, звертаючи свою увагу на постаті Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії закликав брати приклад з їхнього праведного життя «Ці дівчата були малими дітьми, але коли прийшли обставини вони не боялися засвідчити свою віру в Христа своїм життям, - сказав владика. - Погляньмо на наше життя, як часто нам бракує цього християнства, як дуже легко і просто ми впадаємо в гріхи. З однієї сторони ми визнаємо свою віру в храмі молимось, а з іншої сторони наше життя в дуже багатьох випадках не свідчить про це - додав Архиєрей.

 

По завершенні Богослуження о. Михайло Семчишин подякував усім особам причетним до його виховання та поставлення в пресвітери і на згадку про цей день подарував владиці ікону Пречистої Діви Марії Поморянської.

 

В свою чергу владика Венедикт закликав усіх батьків присутніх у храмі не боятися віддавати своїх дітей для служіння Богові. Воднораз молодих осіб Архиєрей заохотив до духовного зростання та самовиховання в дусі християнських ідеалів і цінностей на прикладі наших молодих священиків.

 

Роман Соколенко,
прес-служба Львівської архиєпархії