Пастирський візит владики Венедикта в смт. Немирів
  • Пон, 10/06/2013 - 20:25

Уперше з передвоєнних часів, греко-католицька громада парафії Зіслання Святого Духа, селища Немирів, вітала у своєму храмі єпископа. У Неділю Сліпородженого, 9 червня 2013 року, сюди з пастирським візитом прибув Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський. Впродовж візиту ієрарх очолив Архиєрейську Божественну Літургію, виголосив проповідь та звершив освячення нового дзвону.

 

Разом з владикою молились адміністратор храму прот. Василь Здебський, запрошені на цю урочистість пресвітери та чисельна парафіяльна спільнота.

 

У своєму духовному слові, згідно євангельського уривку про зцілення сліпонародженого (Ів. 9,1-38), архиєрей торкнувся питання, яке й ми ставимо собі у важких чи трагічних обставинах нашого життя: «Чому так сталося? Хто згрішив? Чия вина у тому, що мене спіткало горе, невдача, розчарування?». Владика пропонує в цілому поглянути на наше життя, побачити, що Бог дає нам набагато більше доброго, ніж важкого і дякувати Йому за це. Не забувати дякувати, а не лише просити.

 

Цитуючи одного з першохристиянських Отців Церкви, Єрму, владика ділиться словами підтримки: «Бог нас так любить, що поки не сокрушить, не перемінить нашого серця і наших кісток, не залишить нас в спокої». Це варто завжди пам’ятати у труднощах!

 

Закликом навчитися бачити Господа у кожній обставини життя архиєрей завершує своє пояснення недільного Євангельського читання: «Через кожну подію Бог прагне нас наблизити до себе. Уміймо побачити Бога за всім, що стається. Вміймо зустрітися з Господом за всіма обставинами нашого життя. Бог прагне нашого спасіння і Бог приходить до нас у кожній хвилині нашого життя. Зауважмо, зупинімося у нашому житті, у всіх радостях і смутках, проблемах і труднощах. Побачмо за цим присутність люблячого милосердного Господа» - підсумував владика.

 

Після Літургії відбулося освячення дзвону, яке парафії подарували жертводавці Оксана та Юрій Беки і їм випала честь першого удару з цього дзвона, щоб його величний голос, який відтепер долинатиме до мешканців Немирова, сповіщав про час, який належить Богові, час святкування Господнього дня.

 

За повідомленням Лідії Мідик
Джерело: www.ugcc.lviv.ua