Пастор Ульф Екман перейшов в Католицьку Церкву
  • Нед, 09/03/2014 - 16:01

Відкритий лист пастора Ульфа Екмана про перехід в Католицьку Церкву

Дорогі і любі друзі Міжнародної Організації «Слово Життя»,

Я молюся за те, щоб у вас все було добре і Боже благословення було на вас і вашому служінні. Я з нетерпінням очікую швидкої зустрічі з багатьма з вас на Конгресі «Слово Життя» в Ефесі.

У цьому листі я хотів би поділитися з вами тим рішенням, яке прийняли я і моя дружина Биргитта.

Як ви напевно знаєте, минулого року відбулися зміни в служінні «Слово Життя».

Наша церква прийняла нового Старшого Пастора, Юакіма Люндквіста. Він прекрасна людина, веде чудову роботу і дуже шанований усіма в церкві. Передача пройшла дуже добре, так що і церква і різні служіння в ній чудово функціонують. Ми змінили формат деяких служінь, що дозволило зробити всю структуру більш ефективною. Наш син Джонатан Екман став виконавчим директором і його робота разом з Радою дуже ефективна. Крістіан Окерхієльм став моїм наступником як Директор Місії. Я знаю, що Крістіана дуже поважають усі пастори в міжнародному служінні і його серце відкрите для всіх вас.

Робота продовжує зростати і я впевнений, що ці брати і «Слово Життя» будуть для вас добрими партнерами у служінні в майбутньому. Я впевнений, що робота в дуже хороших руках і, благодаттю Божою, майбутнє виглядає чудово.

Нещодавно Биргитта і я пішли на пенсію і перестали працювати в «Слово Життя». Але ми як і раніше служимо Господу, і хочемо залишатися активними, служачи Йому в цей період нашого життя. Озираючись назад, на 30 років нашого служіння, ми бачимо в ньому три етапи.

Першим було будівництво церкви «Слово Життя», проповідь Євангелія, вчення про віру і Духа Святого через Біблійний центр «Слово Життя». Ми бачили тисячі студентів, що пройшли нашу Біблійну школу.

Другим етапом стала наша місіонерська робота, поїздки з проповіддю Євангелія в багато країн, насадження церков і Біблійних шкіл, розвиток мережі церков «Слово Життя» в багатьох місцях. Ви плід цієї частини нашого життя і служіння, і ми воістину вдячні Господу за всіх вас!

Третій етап розпочався з 2000-х років. У нас стало рости сильне бажання і розуміння важливості християнської єдності. Ми хотіли допомогти всім віруючим, включаючи і вас, що є частиною нашої мережі церков, отримати глибше розуміння Тіла Христа і поліпшити відносини з народом Божим в історичних церквах.

У цьому процесі, ми постійно контактували з Католицькою Церквою, особливо поки ми жили три роки в Ізраїлі. Це призвело до дружби, глибшого розуміння, поступового позбавлення від забобонів і зміцнення нашого прагнення до єдності. Це стало для нас дивовижною пригодою, яка супроводжувалася особистої молитвою і навчанням. Це допомогло нам відкрити для себе те, як багато у нас спільного з Католицькою Церквою. У нас спільна історія, що веде нас до апостолів. Ми розділяємо загальні центральні доктрини нашої віри, і навіть зобовʼязані їм за розвиток класичних догм. У нас спільна сильна посвята високій моралі і, разом з мільйонами католиків, ми розділяємо з ними переживання П'ятидесятниці.

У процесі цього, я виявив як мало знав про них, їх духовне життя і їх віру. Несвідомо я був носієм безлічі забобонів і неправильного ставлення, був швидким на осуд, навіть не знаючи того, у що вони насправді вірять. Було дуже корисним з'ясувати це і покаятися в байдужості і зверхності, заснованої не так на їх власних джерелах, але на інформації супротивників, і виявити у них дуже багату спадщину, сильну теологічну підставу і глибоку любов до Ісуса.

Через це відкриття, моя дружина і я стали все більше і більше цінувати те, що ми побачили. Ми відчули, що Господь вів нас все ближче до цієї церкви. Це був глибоко особистий процес, що тривав близько 10 років. Крок за кроком ми відчували провід Духа, чули Голос Господа і, зрештою, ясно зрозуміли, що Господь вів нас до того, щоб приєднатися до них і стати частиною Католицької Церкви.

Я б хотів особливо зазначити, що це мій особистий шлях, це не той шлях, який ми очікуємо від «Слово Життя» в цілому, як в країні, так і за кордоном. Сьогодні «Слово Життя» набагато більш відкрита до всього Тіла Христа, ніж 10 років тому. Єдність залишається частиною бачення і «Слово Життя» продовжить виконувати своє особливе покликання, яке лишилось незмінним з 1983 року: "Споряди Мій народ словом віри, покажи їм духовну зброю, яка у них є, навчи їх використовувати цю зброю і відправ в переможну битву за Господа".

Після розмови з Єпископом Стокгольма, ми попросили про прийняття нас в Католицьку Церкву. Це відбудеться пізньою весною цього року. Сьогодні, 9 березня 2014 року, ми публічно повідомили про це нашим зборам і всім партнерам «Слово Життя».

Я розумію, що ця новина стала повною несподіванкою для деяких з вас. Для інших, хто був до нас ближче останні роки, це не сюрприз. Я досить багато писав і говорив про це останні 10 років. Вам не обов'язково потрібно погоджуватися з нашим рішенням, але ми просимо вас поважати його. Це не було чимось спонтанним, але це рішення мало процес і поетапно зріло в молитві та роздумах.

І Биргитта і я відчуваємо глибокий мир в серці з приводу цього рішення. Ми бачили руку Божу чудесно, м'яко і підчас надприродно направляючу наші кроки в цей бік. Ми пережили зустріч з Господом і Його любов'ю в унікальний і сильний спосіб. Це привело нас до ще більшої любові до Нього і запалило в нас ще більшу пристрасть до Його Церкви і Його Царства. Так багато доброго приготовлено для всіх нас у майбутньому, коли ми йдемо разом з Ісусом.

Це не розрив відносин. Кілька місяців тому, Господь дав мені слово: "Завдання виконане, але дружба залишається". Ми цінуємо дружбу з усіма вами, братами і сестрами у Христі, і віримо, що ми продовжимо живі взаємини і збережемо глибоку єдність у Христі, але в іншій якості. Давайте черпати натхнення один в одного, і разом працювати для зміцнення Тіла Христа на землі.

Нехай благословить вас Господь!

У Христі, для всього світу,

Ульф Екман

За матеріалами http://baznica.info