Патріарх Григорій ІІІ до Обами: Великі лідери – це ті, хто вміє заключати мир
  • Суб, 14/09/2013 - 00:34

«Велич лідера полягає в тому, щоб прагнути миру і заключати його, а не вести війну і вносити руйнацію. Надзвичайна сила полягає у силі миру», – цими словами Патріарх мелькітської (греко-католицької) Церкви Григорій ІІІ Лахам прокоментував промову президента США Барака Обами до народу, в якій він говорив про ймовірність військового втручання в Сирію. «Логіка насильства ніколи не є логікою мудрих людей», – зазначив він. – «Ми закликаємо усіх світових політичних лідерів звернутися до слова Ісуса в Євангелії: цього достатньо для побудови цивілізації, свободи, гідності, любові і милосердя».

«Сирія є тісно пов’язана із сусідніми країнами», – пояснює Патріарх Григорій ІІІ. – «І якщо у лісі загоряється одне дерево, згорить увесь ліс», – додає він, попереджаючи про ризик початку регіональної війни, що призведе до тисяч нових жертв.

Оцінюючи дипломатичні зусилля та закликаючи до політичного вирішення поточного конфлікту в Сирії, Патріарх відновив «заклик відмовитись від насилля і не вдаватись до жодних нападів», як висловились лідери християнських церков на Близькому Сході на нещодавній зустрічі в Йордані. «Ми також знову запрошуємо вірних продовжувати молитись за мир у Сирії та у світі, як закликав Папа», – завершив він.

За матеріалами fides.org