Патріарх Кіріл (Ґундяєв) благословив Путіна на подальші злочини
  • Суб, 19/07/2014 - 17:27

Виступаючи на святкуваннях з нагоди 700-річниці Серґія Радонежского у Серґієвому Посаді 18 липня цього року московський патріарх Кіріл зробив заяву, яка є прямим політичним зазіханням на суверенітет України та Білорусії, а також виразив переконання в тому, що саме діяльність В. Путіна відображає консенсус російського суспільства. У цей спосіб патріарх Кіріл не тільки виразив імперіалістичні зазіхання, але й також висловив переконання, що російське суспільство повністю підтримує злочини режиму Путіна.

Як ми вже повідомляли патріарх Кіріл вчора у цій промові в чергове назвав події в Україні громадянською війною і закликав Бога, щоб Він переконав світ, у тому, що Росія не являє собою а ні воєнної загрози, а ні взагалі ніякої загрози людям.

Поставиши в один ряд «наш народ, Отечество и истоическую Русь» і закликавши до збереження повної єдності між ними, патріарх Кіріл пізніше уточнив, що під «Отечество» він розуміє так звану «историческую Русь», тобто Россію, Україну і Білорусь. Тобто, патріарх Кіріл одночасно заперечив саме існування українського та білоруського народів, як і їхнє право на власну державність.

Окрім цього патріарх Кіріл виразив переконання, що діяльність Володимира Путіна об’єднує людей.

«Я хотів би подякувати, Вам, Володимир Володимирович, за те, що Ви у своїх діях, у своїх думках великою мірою відображаєте той консенсус, який склався сьогодні в нашому суспільстві. Дуже важливо, щоб керівник країни вмів давати формулювання тій опінії й ідеям, які об’єднують людей».

На кінці своєї промови московський патріарх побажав міжнародному терористу В. Путіну, щоб Господь його беріг і скріплював фізично і духовно. Тим самим патріарх Кіріл заявив, що РПЦ благословляє путінський режим на подальші злочини.