Патріарх Кіріл назвав пошуки християнської єдності в Україні єрессю
  • Втр, 23/12/2014 - 15:16

Виступаючи на щорічних єпархіальних зборах м. Москви, Московський патріарх Кіріл зачепив і ситуацію в Україні, як про це повідомляє офіційний сайт Московського патріархату. Традиційно очільник Московського патріархату оповідав страшні історії про громадянську війну в Україні.

Також патріарх Кіріл зробив заяву, яка є знаковою для українського християнства: «Занепокоєння викликає зріст нападів на церкву, які доходять до насильної передачі храмів розкольникам, до примушування до переходу в неканонічні структури, або будівництва разом з ними та греко-католиками якоїсь єдиної помісної церкви, так як би в Україні такої церкви не існувало». Окрім цього, за словами патріарха Кіріла, «пошуки якоїсь нової помісної церкви – це найглибша доктринальна і канонічна помилка» (в оригіналі - глубочайшим доктринальным и каноническим заблуждением). Цим самим Московський патріарх проголосив екуменічні змагання українського християнства до єдності Церкви єрессю, оскільки саме глибока доктринальна та канонічна помилка – це і є єресь.

Також, стосовно ситуації в Україні, Московський патріарх визнав, що «диявол робить людей ворогами, кидаючи тим самим світ в пучину війни і страждань». Фактично очільник московського православ’я визнав, що його власна церковна структура співпрацює з дияволом, оскільки саме духовенство та мирянство Московського патріархату несе відповідальність за розпалювання ворожнечі між українцями та росіянами, зокрема нагороджений недавно самим патріархом ас кремлівської пропаганди ненависті до Заходу, до України і українців Дмітрій Кісєльов.