Патріарх Кіріл відбілив більшовизм і пообіцяв своїм прихильника чергове світле майбуття
  • Втр, 11/11/2014 - 23:21

Виступаючи на ХVІІІ Всесвітньому російському народному соборі 11.11.2014 р. московський патріарх Кіріл закликав інкорпорувати більшовицький спадок, як позитивну річ, у нову ідеологію російського народу, додавши його до спадку Російської імперії і пострадянської Росії. На думку патріарха Кіріла «Держава, створена на базі такого синтезу, в повноті буде відображати ідеали біблійних заповідей…».

Як наслідок такого синтезу, на переконання патріарха, в Росії мало б відбутися загальне процвітання в усіх сегментах життя.

Звісно, що промова патріарха Кіріла не обійшлася без одіозних тверджень про духовні скріплення і брехливих тверджень про громадянську війну в Україні.

В часі виступу з московським патріархом стався черговий ляп. «Народ, розділений у розумінні своєї історії, стає нездатним зберегти свою національну єдність» - ствердив патріарх, вибудувавши на основі цього твердження, цілу концепцію розуміння російської історії, а також назвавши втрату однотипного розуміння історії причиною російського вторгнення в Україну.

Проблема у тому, що для прикладу Австрія не має жодних проблем з національною єдністю, хоча країна є глибоко розділена на «червоних» і «чорних», які зовсім по різному трактують історію свого народу. Подібних прикладів можна навести доволі багато. Отож, твердження патріарха Кіріла є глибоко помилковим, як рівно ж і твердження про міфічних 1000 років російської історії.