Патріарх Кіріл закликав Президента України надати право терористам визначати долю України
  • Нед, 24/08/2014 - 21:04

Очільник Московського патріархату Кіріл (Ґундяєв) звернувся до Президента України з вітанням з нагоди Дня Незалежності України. У світлі звернення патріарха Кіріла до ООН, Ради Європи та ОБСЄ, у якому він брехливо звинуватив українську владу у потуранні переслідування московських православних в Україні, які насправді не мають місця в реальності, сам факт подібного вітання виглядає особливо цинічним.

У своєму вітанні московський патріарх лицемірно закликав українського Президента припинити кровопролиття в Україні: «Знову і знову закликаю Вас, заради добра усіх жителів України зробити все можливе для чим скорішого зупинення кровопролиття.» Хоча кровопролиття відбувається не з бажання чи вини української влади.

Також патріарх Кіріл закликав Президента України надати можливість російським терористам визначати долю України.

На цьому фоні запевнення очільника московського православ’я про те, що йому «Особливо тяжко дивитися на невинно страждаючих дітей, жінок і літніх людей» виглядає так само, як живий щит російських терористів на Донбасі.

Зазначимо, що на момент публікації цієї новини на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України Петра Порошенка вітання московського патріарха не опубліковано.