Патріарх Раї: арабський світ потребує Євангелії
  • Нед, 13/07/2014 - 22:21

Арабський світ «потребує Євангелії і вчення про любов, братерство, мир, прощення і примирення». Саме нові страждання і труднощі, що спустошують життя арабського народу, роблять нагальною місію донести до всіх послання Біблії. Такими словами маронітський Патріарх Антіохії Бешара Бутрос Раї звернувся до делегації ліванських місіонерів, на аудієнції 9 липня в Патріаршій резиденції в Дімані.

«У ці часи, - зазначив Патріарх, посилаючись на труднощі і конфлікти, що зранюють Близький Схід, - ми, на жаль, живемо в культурі, протилежній вченню Бога: це війни, насильство, тероризм, вбивства і ненависть».

Однак, перед такою реальніостю, підкреслив глава маронітської Церкви, «ми не можемо залишатися інертними. Навпаки, ми зобов'язані посилити нашу діяльність і зміцнити надію». Болісна ситуація на Близькому Сході «не повинна утримувати нас від виконання нашої місії». Саме перебуваючи в такому стані, «ми повинні нагадати всім, що християни живуть тут, щоб поширювати культуру Біблії». «Не існує арабської весни без весни християнської, - підкреслив Патріарх Бешара Бутрос Раї, - і не існує арабської весни без весни ліванської».