Патріарх Сако: більше переймаєтеся чемпіонатом світу, ніж трагедією Іраку та Сирії
  • Чтв, 03/07/2014 - 10:44

"Ірак ніколи не повернеться до колишньої єдності. Навіть якщо вдасться зберегти символічну єдність країни, насправді вона буде розділена на частини курдську, сунітську і шиїтську", – вважає халдейський Патріарх Луї Сако. На його думку, поділ чи територіальну цілісність Іраку вирішать зовнішні фактори: Захід, Саудівська Аравія, Катар і Туреччина.

Патріарх, який мешкає в Багдаді, далі зазначає, що більшість сунітів підтримали діяльність джихадистів, навіть якщо не поділяють їх ідеологію. "Вони підтримують терористів, тому що вони хочуть зміни режиму", - наголошує Архиєпископ Сако. На його думку, це не обіцяє нічого доброго присутності християн в Іраку. "Можна очікувати чергової хвилі еміграції. Якщо так триватиме й далі, то через десять років тут не буде навіть 50 тисяч християн", –  продовжує халдейський Патріарх.

Він рішуче виступає проти втручання США. "Американці були вже тут, і зробили багато помилок, – наголошує він. – Тепер найважливіше виховувати людей до свободи і демократії в школах, мечетях і медіях". Іракський єрарх не приховує своєї думки про ставлення Заходу, самих християн. "Деякі нас підтримують, інші байдужі. Більше переймаються футболом, ніж трагедією, що руйнує Ірак і Сирію", – сказав очільник халдейських католиків.

"Ірак ніколи не повернеться до колишньої єдності. Навіть якщо вдасться зберегти символічну єдність країни, насправді вона буде розділена на частини курдську, сунітську і шиїтську", – вважає халдейський Патріарх Луї Сако.

 

 

 

 

на правах реклами:

vagonka.com.ua - дерев'яна вагонка на будь-який смак: соснова, вільхова, липова і ін. Ціна від 32 грн. за м2 Доставка по Україні.