Патріархи Близького Сходу просять Папу дорікнути світовим лідерам за «проект геноциду» християн
  • Пон, 14/08/2017 - 13:09

Католицькі і православні патріархи Близького Сходу засуджують безнадійну ситуацію, в якій опинились вони, як пастирі церков, «існування яких є під реальною загрозою».

Вони назвали постійне переселення християн з Близького Сходу «проектом геноциду, гуманітарною катастрофою і чумою земної цивілізації».

«Настав час для пророчого заклику» і для того, щоб говорити «істину, яка визволяє в дусі Євангелія»,- йдеться у заяві Ради Патріархів Сходу від 11 серпня, що була видана після зустрічі в Дімані, Ліван, 9-10 серпня.

«Нам, як хранителям «малих стад», боляче через вихід християн з їх рідних земель на Близькому Сході», - пишуть патріархи.

Вони звертаються із закликом до ООН та країн, напряму пов’язаних із війною в Сирії, Іраку та Палестині, зупинити війни, що приносять «руйнацію, вбивства, переселення, відродження терористичних організацій та підсилюють нетерпимість і конфлікти між релігіями і культурами».

У зверненні до Папи Франциска прелати запитують: «На кого, крім Петрової Скелі, ми можемо надіятись?»

«Лише Ви, Ваша Святосте, можете звернутись до представників народів, які контролюють долі людей, щоб нагадати їм і навіть дорікнути їм в тому, що постійне переселення християн з Близького Сходу є без сумніву проектом геноциду, гуманітарною катастрофою та чумою земної цивілізації».

Патріархи висловили переконання, що «небеса переможуть». «Нашим покликанням сьогодні є стати закваскою для тіста і світлом для світу, що спраглий життєдайного духа», - йдеться у заяві.

Патріархи закликали місцевих і міжнародних лідерів «поважати права християн та інших громадян, щоб визначити майбутнє їх країни, без утисків, щоб досягнути їх справедливої участі в управлінні, розвитку та політичному житті», а також щоб зберегти їх «історичний і географічний статус», інформує Catholic Herald.