Патріархи про бездіяльність міжнародного співтовариства в Іраку
  • Пон, 13/06/2016 - 15:02

Високопоставлені представники Східних Церков критикують бездіяльність міжнародної спільноти щодо тяжкого становища християн в Іраку. Їхні переслідування і вигнання з Мосулу, а також з Рівнини Ніневії, що межує з ним, здійснюють терористи Ісламської держави. Це є геноцидом на релігійно-етнічному тлі, йдеться заяві двох патріархів: сирійсько-православного Ігнатія Єфрема II і сирійсько-католицького Ігнатія Йосипа III Юнана, повідомляє «Deon.pl».

 За два роки після трагедії, яка сталася в нашому народі, країни, які приймають рішення, і міжнародне співтовариство не реагують і залишаються бездіяльними щодо етнічних чисток історичного народу, який побудував цивілізації в цьому регіоні, написали патріархи.

Два роки тому, 10 червня 2014 року, ісламські бойовики завоювали Мосул і частину Рівнини Ніневії, змушуючи десятки тисяч сирійських християн утікати. Терористи зруйнували церкви, монастирі та місця археологічні пам’ятки, а приватну власність християн конфіскували.

У своїй заяві патріархи висловили також вдячність за «рішення деяких країн визнати ці акти терору геноцидом щодо християн та представників інших етнічних і релігійних меншин». У той же час вони засудили відсутність серйозних зусиль з боку міжнародного співтовариства і уряду Іраку для звільнення від панування терористів Мосулу і сіл на Рівнині Ніневія.