Патріарша катехитична комісія та Відділ морського апостоляту УГКЦ отримали нових керівників
  • Втр, 18/09/2018 - 10:42

Блаженніший Святослав та Синод Єпископів УГКЦ висловили вдячність владиці Петрові (Стасюку), Правлячому єпископу єпархії для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, за плідне та ревне служіння для нашої Церкви на посадах голови Патріаршої катехитичної комісії та голови Відділу морського апостоляту.

«Особисто та від імені Синоду хочу скласти вам у цьому листі щиру вдячність за багаторічну працю як голови Патріаршої катехитичної комісії, яким вас призначив мій славний попередник Блаженніший Любомир Гузар, і згодом як голови Відділу морського апостоляту», — наголошує Предстоятель УГКЦ.

А згодом додає: «Тішуся, що під вашим керівництвом Патріарша комісія і Відділ морського апостоляту здійснили чимало успішних проектів, з яких скористають вірні нашої Церкви в усьому світі. Прошу вас: діліться зі своїми наступниками тим колосальним досвідом, який ви здобули, очолюючи вищезгадані структури Патріаршої курії», — підкреслив Глава Церкви.

Оскільки владика Петро подав зречення з урядів голови Патріаршої катехитичної комісії та голови Відділу морського апостоляту, то на його місце терміном на три роки призначили навообраних наступників. Відтепер владика Дивид (Мотюк), Єпископ Едмонтонський, виконуватиме обов’язки голови Патріаршої катехитичної комісії, а владика Павло (Хомницький), Єпископ Стемфордський, — голови Відділу морського апостоляту УГКЦ.