Патріарший дім Глави УГКЦ у Львові стане «батьківським для усіх дітей Церкви»
  • Птн, 08/04/2016 - 09:40

7 квітня на свято Благовіщення Глава УГКЦ Блаженніший Святослав та члени Синоду єпископів освятили приміщення Патріаршого дому у Львові, який знаходиться поруч Львівської духовної семінарії Святого Духа та ФБФ УКУ.

Як відомо, одинадцять років тому Блаженніший Любомир, тодішній Глава УГКЦ, переніс свій осідок до Києва. Попри це, велика частина Патріаршої курії залишалася у Львові. До цього часу церковні структури у Львові не мали свого приміщення для того, щоби розвивати діяльність Патріаршої курії.

«Це історична подія, бо Глава Церкви знову отримав свій дім в княжому Львові. Ми його назвали Домом Благовіщення Пречистої Діви Марії і в ньому поблагословили маленьку церковцю», - розповідає Блаженніший Святослав.

Глава Церкви переконаний, цей дім стане «батьківським домом для усіх дітей Церкви»: «Дім буде центром, де зустрічатимуться і співпрацюватимуть різні церковні структури – Патріарша курія, УКУ, ЛДССД, представники Львівської архиєпархії і не тільки».

У Патріаршому домі буде помешкання Глави УГКЦ та його співпрацівників, офіси комісій Патріаршої курії, Живе ТБ, «Живе радіо Воскресіння», а з часом офіс БФ «Карітас». А ще саме тут планують проводити Синоди Єпископів УГКЦ.

Важливо зазначити, адміністративною роботою, щодо завершення будівництва Патріаршого дому займався о. Богдан Прах, ректор УКУ.