Патріарший собор у Києві підсвітили червоним кольором у межах всесвітньої кампанії #RedWeek
  • Пон, 22/11/2021 - 12:04

#RedWeek – кампанія проти переслідування християн і порушення релігійної свободи. У листопаді під час її проведення сотні соборів, церков, пам’ятників і громадських будівель по всьому світу освітили червоним кольором. Це частина міжнародної кампанії для підвищення обізнаності про переслідування християн та важливість релігійної свободи.

Міжнародна католицька організація «Поміч Церкві в потребі» (ACN) у 2015 році розпочала кампанію #RedWeek, яка зараз поширилася на багато країн світу.

Згідно зі звітом «Religious Freedom Worldwide – Report 2021», дві третини населення світу живуть у країнах, де суттєво порушується право на свободу віросповідання. Ці цифри постійно зростають.

Цього року кампанія #RedWeek звертатиме особливу увагу на те, як дівчата та жінки з християнських та інших релігійних меншин страждають від викрадень, примусових шлюбів, примусового навернення та сексуального насильства.

За словами Томаса Гейне-Гельдерна, виконавчого директора ACN, кампанія надсилає «чіткий сигнал солідарності переслідуваним християнам у всьому світі». «Для нас, – продовжує він, – свобода сповідувати свою релігію є одним із наріжних каменів ліберальної демократії. Будь-яка форма дискримінації за релігійною приналежністю повинна бути рішуче відкинута».

Цього року «Червоний тиждень» проходить з 17 по 24 листопада і розпочався в Австрії заходом у соборі Святого Стефана у Відні, а потім продовжився заходами в інших країнах. Довгий список будівель, які уже були чи ще будуть підсвічені червоним кольором, включає собори Монреаля та Торонто в Канаді, базиліку Сакре-Кер-де-Монмартр у Парижі та важливі будівлі в Словаччині. Цього року до цієї ініціативи приєднався також Патріарший собор Воскресіння Христового в Києві.

Християни всього світу збираються разом, щоб молитися за переслідуваних братів та сестер, обстоювати право на свободу віросповідання та доступу до церкви для тих, хто сам не може цього зробити.