Пд. Африка: під час пограбування катедри осквернили дарохранильницю
  • Втр, 21/04/2020 - 19:37

Минулої суботи у катедральному храмі Архидієцезії Кейптауну, Південна Африка, відбулось пограбування, під час якого зловмисники осквернили дарохранильницю. Наступного дня місцевий єпископ звернувся до вірних із проханням про молитву, а також про добровільні пожертви, щоб допомогти нагодувати місцевих вбогих.

Єпископ Сильвестр Девід зазначив, що з храму було викрадено численні священні предмети, а також гроші із скриньки для пожертв. Що більше, під час пограбування зловмисники вчинили акт вандалізму щодо Євхаристії.

«Освячені гостії, що були в кивоті, залишили, але гостію з дарохранильниці викрали»,- розповів він.

Вандалізм в кадетрі св. Марії відбувся вранці суботи 18 квітня. Поліцію про злочин повідомили наступного дня, коли про нього довідався церковний працівник.

Це вже вдруге цей храм став жертвою вандалізму. Місцевий єпископ наголосив, що «необхідно провести акт надолуження», тому усім місцевим парафіям буде надіслано молитву з цією метою.

Варто додати, що у зв’язку із пандемією коронавірусу, від 17 березня в архидієцезії Кейптауну було відмінено усі публічні Літургії, інформує CNA.