Педіатрична лікарня Бамбіно Джезу готова прийняти Чарлі
  • Втр, 04/07/2017 - 15:13

Папа став на захист дитини, яка, за рішенням суду, має бути відключена від апарату підтримки життя. Римська педіатрична лікарня Дитятка Ісуса (Bambino Gesù) заявила, що готова прийняти десятимісячного Чарлі Гарда і опікуватись ним «той час, що йому ще залишився».

Директорка лікарні, що належить Апостольській столиці, Маріелла Енок, вже звернулась до керівництва лондонської лікарні «Great Ormond Street Hospital», де зараз перебуває дитина, щоб з’ясувати чи є умови для транспортування дитини до римської лікарні. «Ми знаємо, що цей випадок – безнадійний, і, наскільки нам відомо, не існує ефективної терапії для такого випадку», - зазначила директорка «Бамбіно Джезу». Вона запевнила, що її лікарня приєднується в молитві до батьків дитини і що «якщо таким є їх прагнення, то ми готові прийняти дитину на той час, що йому ще залишився».

В неділю речник Ватикану опублікував комюніке, що містить інформацію про ставлення Папи Франциска до справи Чарлі Гарда, важкохворого хлопчика із західного Лондону, якого, за рішенням суду, мають відключити від апарату підтримки життя.

«Святіший Отець з любов’ю і зворушенням слідкує за історією малого Чарлі Гарда і висловлює свою близькість з його батьками. Він молиться за них, висловлюючи бажання, щоб їх прагненнями не легковажили, щоб до самого кінця їм допомагали і лікували їх дитину», - написав речник Ватикану.

Чарлі Гард хворий на надзвичайно рідкісну і невиліковну генетичну хворобу – синдром виснаження мітохондріальної ДНК. Ця хвороба вражає м’язи і пошкоджує мозок. Не було погоджено проведення експериментальної терапії в США, ані смерть вдома в присутності батьків і під опікою працівників хоспісу. Право лікарів завершити агресивне лікування підтвердили два британських суди і Європейський суд з прав людини, інформує wiara.pl.