Пекін заборонив онлайн євангелізацію
  • Чтв, 13/09/2018 - 10:28

Уряд Китаю розширив заборону на релігійні вірування і практики. Відповідно до нових правил, опублікованих на веб-сторінці уряду 10 вересня, відтепер незаконно транслювати онлайн релігійні служби, молитви та проповідування.

За новими правилами, релігійним групам та церквам, які захочуть провадити свою веб-сторінку, тепер потрібно буде отримати ліцензію від уряду, яка підтверджуватиме, що зміст цієї сторінки є політично прийнятним. Онлайн євангелізація є суворо заборонена, як і матеріали, скеровані на навернення читачів. Катехитичні та навчальні ресурси не можна відкрито публікувати онлайн, а також вони повинні бути заборонені у внутрішніх мережах, до яких діє доступ зареєстрованих користувачів через введення логіну і паролю.

Як інформує Catholic Herald, ця заборона є черговим кроком політики президента Сі Цзіньпіна, яка ставить національну ідентичність та комуністичні політичні вірування вище релігійної віри. Поряд із запровадженням нових заборон, з Китаю надходить інформація про закриття християнських храмів, знесення хрестів, рейди в церквах, відібрання їх власності, спалення Біблій та примушення християн підписувати заяви про те, що вони зрікаються своєї віри.