«Перед лицем спустошення та руйнування ми віднаходимо надію в нашому воскреслому Господі», – Глава УГКЦ
  • Втр, 16/04/2019 - 19:42

З великим сумом і шоком ми спостерігали за новинами про те, як в перший день Страсного тижня полум’я охопило собор Паризької Богоматері. Від імені Української Греко-Католицької Церкви хотів би висловити в цей час нашу молитовну підтримку Архиєпископові Опеті, нашим братам і сестрам Паризької архидієцезії та всім громадянам Франції.

Такими словами висловив своє співчуття Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у листі до кардинала Джорджа Понтьє, Президента Французької Єпископської Конференції.

«Можливо, деякі з найцінніших творів мистецтва цього собору не лише для західного, а й для всього християнства, зникнуть назавжди. Проте ми, як християни, не повинні втрачати надії, оскільки перед лицем спустошення та руйнування віднаходимо надію в нашому воскреслому Господі», – написав Блаженніший Святослав.

Він наголосив, що «в той час, коли видимі стіни цієї церкви-символу сильно пошкоджені, Католицька Церква у Франції залишається міцною та вірною в голошенні Слова Божого». «Нехай ця трагічна подія навчить нас побачити знаки надії посеред полум’я, допомагаючи ще більше цінувати найсуттєвіші основи нашої християнської віри в Христа-Ісуса, який "смертю смерть подолав"», – наголосив Глава УГКЦ.