Перед мощами св. Партенія молилися за богопосвячених осіб
  • Срд, 16/08/2017 - 12:34

У вівторок, 15 серпня, на парафії Царя Христа, монастиря оо. Василіян, що в Івано-Франківську в особливий спосіб молилися за богопосвячених осіб, а також просили Божого благословення для духовенства, молитовних спільнот й спільнот служіння.

Моління почалися з вечірні, яку служив ієромонах Йосафат Попович, ЧСВВ. Божественну Літургію очолив о. Олег Каськів, синкел у справах духовенства та священичих родин, йому співслужили о. Йосафат Бойко, ВС, синкел у справах монашества, о. Олесь Будзяк, ректор Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свщм. Йосафата, о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ, ігумен монастиря Царя Христа, о. Никодим Гуралюк, ЧСВВ, ігумен монастиря Успення Пресвятої Богородиці в Погоні, о. Сергій Знак, парох персональної парафії УГКЦ для українців в Барселоні. В часі проповіді із повчальним словом про роль богопосвячених осіб в суспільстві до всіх вірних звернувся о. Йосафат Бойко.

Окрасою Літургії був спів гурту «Еффата» з ІФДС. Також на богослужінні були присутні Сестри Чину Святого Василія Великого, які чисельно прийшли із м. Даниїлою Винник – Протоігуменею Провінції Пресвятої Тройці в Україні, Сестри Мироносиці з Генеральною Настоятелькою Згромадження м. Соломією Крушинською та Сестри Пресвятої Євхаристії.

Після Літургії отці соборно відслужили Молебень до святого мученика Партенія та продовжили п’ятий день дев’ятниці в якій йшлося про св. Партенія як покровителя м. Жовкви, заступника України та охоронця Господніх храмів.

До слова, мощі св. Партенія до храму Царя Христа прибули 12 серпня і пробудуть там до суботи 19 серпня

В кінці о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ, звернувся із подячний словом до присутніх отців, сестер, братів-семінаристів та всіх вірних які прийшли вшанувати мощі святого мученика Партенія.