Перед обличчям кризи єпископи Франції закликають до суспільного діалогу
  • Птн, 19/04/2013 - 13:32

Для того, щоб вивести країну з кризи єпископи Франції пропонують розпочати суспільний діалог за участю усіх суспільних середовищ. Спеціальну заяву на цю тему видала Конференція єпископату, що засідає у Парижі. Єпископи посилаються на зріст напруження в суспільстві у зв’язку з пропонованою реструктуризацією ключових галузей промисловості, що може потягнути за собою зріст безробіття.

Відповідно до підрахунків Фонду Аббата П’єра (Аббат П’єр – французький католицький священик, засновник міжнародної благодійної організації «Еммаус» – пер.), понад 3 мільйони мешканців Франції є безробітними. В порівнянні з попереднім роком, ця кількість зросла на 11%.

Єпископи висловлюють свою солідарність із жертвами кризи та з тими, хто є відповідальний за запобігання її наслідків. Водночас вони заохочують підходити до вирішення цих проблем із далекоглядної перспективи. На думку єпископату, таким підходом є суспільний діалог, оскільки ці підприємства також є видом спільноти людей, в якій працівники, акціонери і керівники є взаємозалежні між собою. Саме тому вирішення таких проблем слід шукати разом для спільного добра, – вважають єпископи, оскільки йдеться в основному про труднощі, пов’язані із груповими звільненнями. З іншого боку, Церква усвідомлює, що багато із запланованих змін є неминучими, і саме це мають взяти до уваги підприємці та профспілки. Тому єпископи закликають до суспільного діалогу «в дусі справедливості, де зусилля були б пропорційними до існуючих можливостей».

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va