“Перед вами найбільша Східна Католицька Церква, котра є не перешкодою, а носієм видимої і повної єдності Церкви”, - Блаженніший Святослав до кардинала Коха у Ватикані
  • Пон, 26/06/2017 - 11:56

25 червня після Божественної Літургії на папському престолі в соборі Святого Петра у Ватикані, Блаженніший Святослав привітав кардинала Курта Коха, Президента Папської ради у справах єдності християн.

Вітаючи представника ватиканської дикастерії, Блаженніший Святослав наголосив, що УГКЦ є “найбільшою Східною Католицькою Церквою, котра є не перешкодою в екуменічному діалозі, а носієм видимої і повної єдності Церкви”. Ці слова кілька тисяч паломників привітали оплесками.

Додамо, що кардинал Курт Кох очолює Папську раду у справах єдності християн, до компетенції якої належать справи міжконфесійного діалогу, стосунки з православними та протестантськими Церквами, а також сприяння єдності християн.

Очільник цієї ватиканської дикастерії взяв участь у богослужінні в соборі Святого Петра у Ватикані з нагоди ювілею 150-річчя канонізації св. Йосафата, українського святого мученика за єдність Церкви.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі