Передаймо в руки Всевишнього долю нашого народу, – владика Богдан
  • Чтв, 06/02/2014 - 16:05

«Подивімося на ту жінку, яка тихо, смиренно виявляє свою релігійність. Вона віддає в руки Бога всю свою долю і своє життя… Та жінка є образом нашої України, зневаженої, приниженої, на яку сильні цього світу не зважають і мають її нізащо».

Про це 6 лютого 2014 року під час Літургії для працівників Патріаршої курії УГКЦ сказав владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. Літургія відбулася в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві. У Євангелії, яке читається цього дня, розповідається про вбогу вдову, яка пожертвувала на храм дві лепти – увесь свій прожиток.

Владика Богдан закликав усіх споглядати на приклад релігійності євангельської вдови – особи, на яку ніхто не зважав. Проте Господь підносить її і ставить як приклад для своїх учнів, бо каже їм, що в неї є те  цінне і важливе, що вони повинні наслідувати.

Дивлячись на цю вдову, читаючи і слухаючи Боже Слово, ми можемо бути певними: Господь бачить віру цієї вдови, приймає її жертву і підносить та пригортає її до свого серця. «Тож передаймо в руки Всевишнього долю нашого народу, усе, що маємо, від Нього благаючи змилування, помочі та благословення», − закликав владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ