Передподружнє душпастирство: актуальний стан, виклики, перспективи
  • Срд, 03/12/2014 - 10:55

01 грудня 2014 р.Б. розпочалася конференція у смт. Брюховичі, яку організовує Комісія УГКЦ у справах родини на тему: «Передподружнє душпастирство: актуальний стан, виклики, перспективи». 

Конференцію розпочав владика Дмитро (Григорак) ЧСВВ, своїм привітальним і скеровуючим словом: «Так, зараз в країні багато труднощів. Війна, фінанси та все інше. Ми ніколи не мали своєї сильної армії, не мали великих коштів, але мали міцну сім'ю. Саме завдяки цьому ми продовжуємо жити і розвиватися. Зараз ми самі знищуємо, за неофіційними даними, більше 1,5 млн. українських дітей в рік, як ми можемо тоді просити у Бога благословення, для нашої держави? Ми повинні впровадити в своє життя християнську мораль, найперше у своє серце, у свої родини, у свої школи та інші установи». Даний тренінг-конференція триватиме протягом 3 днів.

Наступним виступив о. Богдан Тимчишин, доктор морального богослов’я, наголосивши на важливості дошлюбних катехизацій, зокрема проходження їх у передподружніх центрах. Після чого слово мав о-дн Дмитро Романко, розповівши про проект «Щиро про важливе», який він провів більше 9 тис. молодих людей, орієнтуючись на школярів починаючи із 8 класів, а також про рух «Справжня любов чекає».

Після невеликої перерви на каву, учасники тренінгу мали можливість поспілкуватись у відкритій формі, задаючи питання до попередніх ораторів, розглядаючи спільно, як канонічні, моральні так і практичні моменти шлюбу і періоду дошлюбного.

Хочемо також сказати, що Владика Дмитро (Григорак) ЧСВВ являється Головою синодального комітету подружжя та родини. Рівно ж, просимо ознайомитись із рішеннями Синоду Єпископів УГКЦ: Для покращення душпастирської опіки родин.