Передріздвяна зустріч духовенства з архієпископом Клаудіо Ґуджеротті
  • Суб, 23/12/2017 - 10:38

20 грудня 2017 року в Апостольській Нунціатурі відбулася традиційна Передріздвяна зустріч духовенства з Нунцієм, архієпископом Клаудіо Ґуджеротті. У ній взяли участь ієрархи та духовенство Римсько-Католицької Церкви й Української Греко-Католицької Церкви, богопосвячені особи, які служать на території Києва й поза його межами.

Були присутні, зокрема, ординарій Київсько-Житомирської дієцезії єпископ Віталій Кривицький; владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архієпархії УГКЦ; єпископ Богдан Дзюрах, секретар Синоду Єпископів УГКЦ; отець Віталій Безшкурий, канцлер Київсько-Житомирської дієцезії; а також Вищі настоятелі чернечих орденів, настоятелі парафій Київського деканату, ректори й викладачі духовних семінарій, богопосвячені особи, семінаристи.

В організації зустірічі активну участь брав Перший секретар Нунціатури, монсеньйор Йосеф Ґрек, сестри-черниці та працівники.

А її ведучим був секретар Нунція отець Максим Рябуха.

На початку зі словами привітання з нагоди прийдешнього Різдва звернувся єпископ Віталій Кривицький, а потім – владика Йосиф Мілян.

Під час офіційної частини зустічі представили ікону Богородиці, написану однією з Сестер, які служать в Апостольській Нунціатурі. Ікону посвятили четверо єпископів.

Пізніше всіх привітав Апостольський Нунцій Клаудіо Ґуджеротті. Переказуючи найщиріші побажання від Папи Франциска, він заохотив у такий непростий для нас і нашої держави час, нести надію в цей світ: «Хто ж, як не ми? Хто, як не ми, нестиме надію в сьогодення?»

Архієпископ Клаудіо Ґуджеротті побажав усім відваги і радісних свят, а потому, закликаючи почуватися як у батьківському домі, запросив до святкового столу.

Зустріч завершилась у гомінкому дружньому спілкуванні гостей і господарів, які ділилися передріздвяною радістю.