«Переслідувані та забуті»
  • Пон, 21/10/2013 - 12:28

Церква в різних частинах світу не тільки зростає, але й є переслідуваною, і це щораз сильніше. Про це нагадує опублікована доповідь справ «Допомоги Церкві в потребі» «Переслідувані та забуті?», а на обкладинці видніється фотографія спалення церкви в Каїрі. У публікації йдеться про становище послідовників Христа в 30 країнах, в Афганістані, Китаї, Лаосі, Пакистані, В'єтнамі та Зімбабве і ін..

Допомога Церкві в потребі зазначає, що впродовж останніх 2,5 років ситуація в країнах, в яких переслідують християн, значно погіршується. Це особливо стосується мусульманських країн, що ставить під сумнів шанси на виживання на Близькому Сході послідовників Христа. Для них так звана Арабська весна стала «Християнською зимою», і їхній масовий від'їзд набув біблійних розмірів.

У доповіді згадується про підпали церков і будинків, викрадення і ґвалтування жінок, посилення антихристиянської пропаганди і практики в суспільному житті. Виникають серйозні питання до міжнародного співтовариства щодо його захисту свободи віросповідання, – вважає організація «Допомога Церкві в потребі».

Вона також звертає увагу на тяжке становище віруючих людей, які живуть у комуністичних країнах, хоча там переслідування має не стільки релігійний, як політичний характер.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va