Переслідувані за віру
  • Срд, 31/07/2013 - 16:45

Свобода християн у всьому світі різко зменшилася. Одні гинуть за віру, інших  жорстоко дискримінують в суспільно-політичному житті.

На Близькому Сході, в Африці та в Азії систематично зростає кількість нападів на християнські спільноти. Щороку понад 100 тисяч християн вбивають за їхню віру.

Свобода віросповідання обмежена не тільки в країнах, де християнство є меншістю. З проблемами нетерпимості також стикається історично християнська Європа.

Клаузула совісті, на яку можуть покластися: лікарі, у випадку прохання про аборт, фармацевти, у разі продажу абортивних засобів, та чиновники щодо одностатевих союзів, постійно обмежується.
У багатьох європейських країнах християни не можуть проповідувати істину про природу гомосексуалізму навіть спираючись на Святе Письмо, тому що їхні заяви вважають «мовою ненависті».

«Велика революція спокійно досягає фіналу в Європі. Революція ментальності та соціальних звичаїв є величезною порівняно з минулим: це антирелігійна революція. Вона вдаряє по релігійності, незалежно від того, про яку релігію йдеться», – писав журналіст Ернесто Галлі делла Лоджія.

Журналіст також наголосив, що Європа переживає антихристиянську революцію. Християнська релігія зводиться до особистих цілей.

«На відміну від всіх інших релігій, на адресу християнства сьогодні можна скерувати найжорстокіші наклепи, найгірші образи, і це дозволено, слушно і чесно», – писав Галлі делла Лоджія.

 «Наш щоденник» наводить кілька прикладів дискримінації християн в Європі:

Ірландія: церкви зобов'язані здавати в оренду свої приміщення для проведення урочистостей геїв, а також для укладення гей-союзів.

Італія: 1 травня в Римі під час концерту один із співаків наслідував обряд освячення гостії під час Літургії, тримаючи в руці презерватив.

Данія: парламент схвалив закон, який зобов’язує Лютеранську Церкву проводити церемонії укладення гомосексуальних союзів, незважаючи на те, що одна третина міністрів була проти його впровадження.

Шотландія: дві католицькі акушерки відповідно до вироку суду були змушені асистувати при абортах, які здійснюють їхні колеги.

Англія: лікарі визначили, що медики повинні бути готові відкласти особисті переконання і віру у випадку так званих спірних ситуації. Одній медсестрі заборонили носити хрест на шиї в робочий час. Одна з невеликих друкарень була змушена захищатися в суді, бо відмовилася друкувати матеріал еротичного характеру для одного з гей-журналів.

Франція: відповідно до законодавства християнам не надають свободу слова, забороняючи проголошувати, що взаємини між особами однієї статі – це гріх.

Представлена інформація є документацією промови Архиєпископа Сільвано Томазі, постійного спостерігача Святого Престолу при Організації Об'єднаних Націй, а також Гудрун Куглер, вченої з Австрії, яка під час конференції ОБСЄ в Тирані представила рапорт нетерпимості та дискримінації християн.

За матеріалами: wiara.pl