Переслідування християн на Шрі-Ланці посилюються
  • Птн, 07/02/2014 - 11:22

Стрімко зростає кількість нападів на християнські громади, які здійснюють групи буддистських екстремістів. Жертвами стають католики і протестантські громади. У 2014 році ця країна вкотре опинилася у списку переслідувачів, який склали в організації Open Doors.

Напади посилилися з минулого Різдва,  24 грудня агресивні жителі та буддійські монахи погрожували пастору церкви  Assemblies of God в Агунколапелессі та зажадали скасування Різдвяного Богослужіння. У ту ж ніч напали на дві інших церковних будівлі у Хіккадуві, а 27 грудня 200 осіб закликали зупинити будівництво методистської церкви в Бутталі.

12 січня у Хіккадуві близько 300 осіб на чолі з буддійськими ченцями вторглися на ранкову службу в двох церквах. Поліція не змогла зупинити натовп. Церкви і будинки пасторів руйнували і палили, щоб змусити припинити Богослужіння.

16 січня у Бібіле поліція вимагала в пастора документи для реєстрації його церкви, хоча на Шрі-Ланці церкву не потрібно реєструвати.

А буддійські ченці 17 січня оголосили, що церкви треба закрити протягом місяця.

21 січня у м. Вавунія чиновники зажадали, щоб пастори подали усю інформацію про своїх вірних.

26 січня дві тисячі християн пройшли вулицями Коломбо, вимагаючи від влади ефективного захисту релігійної свободи. Протестуючі також звернулися до послідовників інших релігій, щоб відкрито стали на захист свободи совісті. Шрі -Ланка в основному є буддистською країною. Християни становлять 7 відсотків.

За матеріалами: http://info.wiara.pl