Переслідування християн у Європі
  • Нед, 03/03/2013 - 11:28

"У Європі триває хвиля ненависті проти християн і Католицької Церкви", - заявив італійський соціолог Массімо Інтровіньє, представник Організації  безпеки та співпраці в Європі щодо боротьби з расизмом, ксенофобією та дискримінацією. У своєму щорічному звіті для ОБСЄ він документально перерахував 67 випадків карних злочинів щодо християн за останні 12 місяців.

"Шість випадків стосуються актів вандалізму проти церков, відповідальність за які несуть ультра-фундаменталістські ісламські угруповання. 15 — це фізичні напади на християн, які виступали проти абортів або одностатевих союзів. 46 випадків - це антихристиянські атаки на церкви, каплиці, а іноді на особу священика", - зазначив італійський соціолог.

За його словами, ці акти свідчать про справжню кампанію ненависті проти Церкви, яка стає все більш інтенсивною, особливо тоді, коли справа стосується різних спірних питань, наприклад,  одностатевих союзів, а також великих подій в житті католиків, яким є нинішній конклав. "Виступи проти християн не зупиняються тільки на рівні звичайних образ, але часто перетворюються на кримінальні дії, які мають за основу релігійну ненависть", - зазначив Массімо Інтровіньє.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va