Переслідування християн в Індії посилюються
  • Суб, 24/02/2018 - 11:03

2017 рік був найдраматичнішим для християн в Індії впродовж 10 років, – йдеться у звіті індійської євангельської організації, який опублікувало агентство Asia News.

Зафіксовано щонайменше 351 випадок насильства, що, однак, не відображає реальної ситуації з огляду на відмову поліції зареєструвати безліч актів агресії. Індійська влада підтвердила, що релігійне насильство за останні три роки зросло на 28%. Право на свободу віросповідань особливо порушують у державах, якими керують індійські націоналісти. Дії фундаменталістських груп ігнорують, часто їх також підтримує уряд. «Дуже болісно, що атакують навіть приватні культові місця», – каже пастор В'яйеш Лал, генеральний секретар організації.

«Індуїстські фундаменталісти порушують святість і приватність окремих осіб і цілих сімей та топчуть їхні права, гарантовані Конституцією», – додає пастор. Зростає кількість нападів на церкви під час недільних богослужінь та важливих релігійних свят, таких як Вербна неділя, Велика п'ятниця, Великдень, Різдво. Спеціальні агенти переривають молитовні зустрічі. Дітей, які йдуть на реколекції, затримують та утримують упродовж багатьох днів на підставі підозр про спроби примусового навернення. Усе це має закінчитися, уряди держав повинні гарантувати основні права, зокрема право на свободу віросповідання», – стверджує пастор Лал.