Переслідування християн: в Китаї все гірше, терористи мігрують
  • Птн, 25/10/2019 - 16:21

Переслідування християн у світі аж ніяк не слабшає. Незважаючи на підписані угоди, комуністичний Китай посилює свою політику щодо послідовників Христа. Переможені в Сирії та Іраку ісламські терористи мігрують в інші країни. Карта переслідувань розширюється, охоплюючи нові регіони. Сьогодні майже 300 мільйонів християн живуть у країнах, де їхня віра переслідується.

Ці дані були включені до останнього звіту папської організації «Допомога Церкві в потребі». Він охоплює останні три роки з 2017 року. Християни досі залишаються найбільш переслідуваною соціальною групою у світі. Стратегії покращення їхнього становища не принесли хороших результатів – на цьому наголосили під час вчорашньої презентації доповіді у римській святині нових мучеників, тобто у базиліці святих Варфоломія та Войцеха в Римі.

Зауважили також, що покращення дипломатичних відносин з такими країнами, як Китай та Північна Корея, не привело до покращення становища християн. Швидше навпаки, в Китаї останніми роками посилюються репресії.

Однак, коли йдеться про переслідування з боку мусульман, поразка Ісламської держави в Іраку та Сирії покращила становище християн, які там проживають, але це також призвело до поширення джихаду на інші країни. Розповідає Алессандро Монтедуро, директор італійського відділення «Допомоги Церкві в потребі»:

«Військове втручання в Сирії та Іраку, хоча й було необхідним, виявилося недостатнім. Це призвело до міграції ісламської ідеології та самих терористів. Вони покинули поле бою і знайшли притулок в інших країнах. Не стільки в Європі, тому що заходи безпеки, які застосовуються нами, перешкоджають цьому, а в Африці на південь від Сахари та Південній Азії. Уже в 2015 році там з’явилися сприятливі фактори, такі як відкриття екстремістських коранічних шкіл чи організація навчальних таборів джихадистів. Те, що до недавнього часу було неможливо уявити, здійснилося. Такі країни, як Буркіна-Фасо або Шрі-Ланка, стали ареною переслідування християн за віру».