Переслідування християн у Нігерії – наслідок слабості держави
  • Пон, 24/12/2012 - 16:52

Про матеріальну допомогу переслідуваним християнам Нігерії та особливу молитву за них в часі Різдва просить папська фундація Допомога Церкві в Потребі. Організація пригадує, що для визнавців Христа в цій країні минулий рік був особливо важким, оскільки від рук ісламських екстремістів загинуло 277 християн, серед них жінки і діти. Знищено понад 430 місць культу різних видів.

 

«Переслідування в Нігерії – це не лише результат діяльності радикальних мусульман, але також слабості інституції держави» - вказує єпископ Мет’ю Хасан Кука. «Хоча нігерійська конституція гарантує визнавцям всіх релігій рівні права, на практиці християн часто дискримінують. Наприклад, з великими труднощами вони отримують дозвіл на будівництво церкви, не можуть вершити публічних функцій чи користатись з державних дотацій, а в медіа їх часто представляють карикатурно» - підкреслює нігерійський єрарх.

 

У третині штатів Нігерії, де зобов’язує закон шаріату (а це 12 з 36) ситуація християн є ще важчою. Тим часом фундаменталісти з угрупування Боко Харам вже кілька місяців з новими силами намагаються впровадити ісламські закони в цілій країні, що надзвичайно серйозно хвилює Церкву.

 

За матеріалами: radiovaticana.va