Переслідування лише посилились. Нігерійський єпископ відповідає на викреслення країни зі списку переслідувань релігійних меншин
  • Птн, 17/12/2021 - 15:00

15 листопада американський Держдепартамент викреслив Нігерію зі списку країн, в яких триває найбільше релігійне переслідування. Один із місцевих католицьких єрархів відреагував на це рішення в інтерв’ю для Інституту релігійної свободи: «Тут, в Нігерії, переслідування зараз є більш інтенсивними, ніж будь-коли».

Єпископ Шефен Дамі Мамза водночас запитав американський уряд, що, на їх думку, змінилось в ситуації християн, що країну викреслили зі списку: «Що такого трапилось, що відрізняє Нігерію сьогодні від Нігерії два роки тому?».

Рішення усунути цю африканську країну зі списку прийняв американський Держдепартамент на основі економічних і політичних поглядів.

Єпископ Мамза просить також навести будь-які дані, що свідчать про послаблення агресії супроти християн.

«Якщо говорити про нас, тут в Нігерії, то зараз переслідування є набагато інтенсивнішими, ніж будь-коли», - наголосив він.

Як стало відомо, впродовж 200 днів від початку 2021 року джихадисти вбили в цій країні близько 3500 християн. Тривають вбивства, викрадення священників… і, на думку єпископа, усе це відбувається за тихим дозволом ісламського уряду, якому дуже на руку позбавлення держави статусу переслідувача релігійних меншин.