«Перша церковна делегація такого високого рівня, що відвідала Україну в час війни»: польські єпископи у Києві, Ірпені та Бучі
  • Птн, 20/05/2022 - 11:51

У четвер, 19 травня, у межах візиту солідарності в Україну, польські римо-католицькі єпископи відвідали столицю України, місто Київ, де, зокрема, зустрілися з Отцем і Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом, а також Ірпінь та Бучу.

Найвищу ієрархію Римо-Католицької Церкви в Польщі – архиєпископа Станіслава Ґондецького, митрополита Познанського і голову єпископату РКЦ в Польщі, архиєпископа Войцеха Поляка, примаса Польщі, та архиєпископа Станіслава Будзіка, митрополита Люблінського, – Блаженніший Святослав прийняв у своїй резиденції поблизу Патріаршого собору Воскресіння Христового. У зустрічі також взяв участь священник Стефан Батрух, душпастир громади УГКЦ в Любліні, який супроводжує архиєреїв.

За словами Глави УГКЦ, делегація польських римо-католицьких єпископів – це перша церковна делегація такого високого рівня, що відвідала Україну від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого.

У Києві польські архиєреї відвідали собор Святої Софії Київської, де ознайомилися з його багатовіковою історією, та вшанували жертв Голодоморів біля Свічі пам'яті.

Перебуваючи у столиці України, польські єпископи також зустрілися з Предстоятелем Православної Церкви України Митрополитом Епіфанієм у його резиденції та помолилися у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

Цього ж дня делегація єпископату РКЦ в Польщі відправилася в Ірпінь та Бучу – міста на Київщині, які найбільше постраждали від рук російських окупантів у березні 2022 року. Там польські архиєреї на власні очі побачили наслідки вторгнення в Україну російського агресора. У Бучі, на місці братської могили, до якої були скинуті тіла невинно вбитих мирних жителів, єпископи помолилися за жертв російського терору.