Перша консисторія Папи Франциска в лютому?
  • Срд, 30/10/2013 - 16:59

Інформаційна агенція «I-Media» повідомила, що на 21-22 лютого Папа Франциск скличе консисторію для призначення нових кардиналів, однак перед тим збере усю Колегію кардиналів для консультацій щодо реформ.
 Як інформує «Vatican Insider», ще Папа Павло VI поставовив, що кількість кардиналів-електорів не повинна перевищувати 120. Станом на лютий 2014 року у складі Колегії кардиналів буде 14 вакантних місць для призначення нових кардиналів віком до 80 років, а станом на березень 2014 ця цифра зросте до 16.
 У Римській Курії наразі є троє прелатів, котрі є кардиналами, проте ще не мають біретти: префект Конгрегації віровчення Герхард Людвіг Мюллер, новий префект Конгрегації клиру Беньяміно Стелла та новий Держсекретар П’єтро Паролін. Керівники кількох архиєпархій (Турин і Венеція), з яких переважно виходить багато кардиналів, ще наразі не отримали своїх бірет. Однак ще зарано робити якісь припущення стосовно них.
Впродовж наступних кількох місяців структура і організація Курії буде радикально переформатована, а процес підтвердження і заміни її членів буде завершено. Наразі точно не відомо, які критерії використовуватиме Папа Франциск для обрання нових кардиналів.
19-20 лютого, за два дні до іменування нових кардиналів, у Римі він проведе нараду з кардиналами. До того часу Рада з восьми кардиналів, що займається реформою Курії, зустрінеться тричі, і цілком можливо, що ця тема стане однією з тем для обговорення. Однак через місяць після консисторії має відбутися ще одна важлива подія – Надзвичайна Сесія Синоду Єпископів на тему сім’ї. І це ще одна тематика, яку можуть обговорювати на зустрічі кардиналів з Папою у лютому.