Перша міжнародна зустріч Чернечої Родини Воплоченого Слова
  • Втр, 27/08/2019 - 13:00

На першу міжнародну зустріч Чернечої Родини Воплоченого Слова, яка проходила у Римі з 29 липня по 4 серпня, зібралися більше 1600 учасників із майже 60-ти країн з п'яти континентів. Українські провінції Згромаджень отців та сестер представляла одна з найчисельніших груп: 9 священників, 32 сестри та понад 100 мирян.

Всі разом, з правдивим духом родини, який пульсував в одній вірі, з тією ж метою, тією ж місією і тією ж харизмою. Під покровом нашого дорогого Згромадження.

Ціль була ясною: "Omnia in Christo instauranda" - “Об’єднати все у Христі” (Еф.1,10), тобто здобути все для Христа, щоб Христос царював, бо для того Він і прийшов у світ - щоб царювати!

Молитва

Протягом IVE Meeting були особливо сильними моменти молитви, оскільки «Головне і важливе, що ми повинні робити кожного дня - це участь у Жертві Служби Божої: оскільки Євхаристія є центром і душею цієї Зустрічі.

День розпочинався з ранкової молитви перед Святими Тайнами, після чого могли приступити до Сповіді та скористатися можливістю отримати духовні поради протягом усього дня, і на завершення - Служба Божа. Кожного дня її відправляли іншою мовою: італійською, португальською, іспанською і навіть українською під час візантійської Літургії, оскільки наше Згромадження, як і уся  Церква, «дихає» одночасно двома легенями: західною та східною.

Також вночі здійснювали красиві процесії зі свічками, молячись Святу Вервицю.

Формування

Щоб ще більше пізнати і любити Христа, на конференціях і семінарах розглядалися найважливіші теми євангелізації культури та «продовження Воплочення Слова у кожному вимірі людського життя», щоб зі співпрацею наших мирян установити соціальне царювання Христа.

Осоливе місце наших семінарів  мали теми Духовних вправ та інших апостолятів, як в інтелектуальному та культурному вимірі, так і в житті сім'ї.

Радість

Християнська радість, як плід Святого Духа та наслідок любові, переживалися з великим запалом протягом усієї зустрічі.

День завжди закінчувався святковим мистецьким шоу. Тут були представлені не тільки краса музики, мистецтва й танцю різних культур, але також всі насолоджувалися виступами нашої традиційної гумористичної групи «Св. Филипа Нері».

Ватикан

Щоденно ми були свідками того, що всі ми є насправді єдиною родиною, об’єднані тими самими переконаннями і тією ж Матір'ю, Католицькою Церквою, яка породила нас у лоні Чернечої родини Воплоченого Слова. І вдячність за цей незаслужений дар ми виразили особливим способом, вирушаючи групою 30 автобусів до Ватикану, до Базиліки Святого Петра, князя апостолів, щоб відслужити Службу Божу на вівтарі катедри Святого Петра,  маніфестуюючи таким чином, що ми є членами Церкви, заснованої Христом на Петрі.

У промові о. Густаво Нієто підкреслив, що ми повинні бути живими свідками того, що Христос присутній у Cвоїй Церкві, і що ми покликані проголошувати Його Ім'я та пробуджувати серця всіх людей, уподібнюючи нас, які є членами, до Голови, Яка є розп'ятою.

Наш девіз - з Петром і під Петром, і тому під тим самим римським сонцем, тим самим, яке бачило, як помер Святий Петро, ми співали "Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!", тобто "Христос перемагає, Христос царює, Христос володарює!", маніфестуючи нашу віру і приналежність до Церкви в Чернечій родині Воплоченого Слова, переконуючись у невідкладній справі євангелізації культури.

Завершення

І не було б кращого способу, щоб завершити цю зустріч, ніж посвятити себе Найсвятішому Серцю Ісуса через Непорочне Серце Марії, попросивши ці Серця, щоб зволили прийняти, благословити і захищати кожного з учасників та родин, представлених на на цій зустрічі.

Наступна зустріч такого маштабу відбудеться у 2021 році. Надіємось, що такого роду зібрання членів Чернечої Родини Воплоченого слова з цілого світу допоможе нам зростати в єдності між нами та у вірності тій харизмі Згромадження, яку подарував нам Господь для служіння Його Святої Церкви.

Всім, хто спричинився чи присвятив себе повністю для реалізації цієї зустрічі, величезна вдячність!

Пресслужба Згромадження Воплоченого Слова