Перша професійна проща працівників енергетичної галузі
  • Нед, 22/09/2019 - 21:35

21 вересня вперше на професійну прощу до Марійському духовному центрі «Зарваниця» прибули працівники ВАТ «Тернопільобленерго». В цей особливий день у відпустовому місці зібралося кілька сотень працівників та ветеранів енергетичної галузі у нашій області.

Розпочалося паломництво Божественною Літургією у  малій базиліці Зарваницької Матері Божої, в якій взяли участь усі учасники професійної прощі. Після Богослужіння адміністратор малої базиліки о. м. Дмитро Квич від імені архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) привітав  енергетиків у святому місці та побажав їм «плідної праці, невтомної енергії та оптимізму, які б давали наснаги протягом всього життя дарувати іншим добро і любов». Відтак очільникам галузі та провідним працівникам вручили подячні грамоти.

Після цього у каплиці над джерелом відбулося освячення води. Також паломники молилися Панахиду за героїв, які віддали життя за волю України, молитовно прошли Хресною дорогою та на завершення відвідали унікальний комплекс споруд «Український Єрусалим».