Перша зустріч Папи Франциска з католиками Туреччини
  • Суб, 29/11/2014 - 17:26

Після полудня 29 листопада у стамбульському Папському Представництві відбулась перша зустріч з представниками католицької спільноти Туреччини. Слід згадати, що Папське Представництво – це колишня резиденція та осідок колишнього Апостольського Делегата в Туреччині Анджело Ронкаллі, пізнішого Папи Івана
ХХІІІ, який перебував у цій країні у 1935-1944 роках. У той час не було дипломатичних стосунків між Туреччиною та Апостольською Столицею, та Апостольський Делегат Ронкаллі встановив тісні стосунки з місцевою владою, які ще більше зміцнилися після його обрання на Наступника Святого Петра.

Святішого Отця привітали коли 50-ти представників католицьких громад різних обрядів разом із їхніми Владиками. Єпископська конференція Туреччини, яку очолює єпископ Рудджеро Франческіні, який привітав Вселенського Архиєрея від імені католиків не тільки Туреччини, але всього регіону, включаючи слов'янські народи побережжя Чорного моря, складається із 6 Владик та одного патріаршого вікарія. Може здаватись дивним, чому в Туреччині на приблизно 53.000 католиків, є так багато єпископів. А це тому, що тут присутні чотири католицькі Церкви: римо-католицька та 3 східні католицькі Церкви – Вірменська, Сирійська та Халдейська.

О 16-ій годині місцевого часу в стамбульському католицькому катедральному соборі Святого Духа Папа Франциск очолить Святу Месу.