Перші делегати Патріаршого Собору уже в Івано-Франківську
  • Суб, 22/08/2015 - 11:08

Вчора, 21 серпня, до Івано-Франківська прибули перші делегати Патріаршого Собору з далекої Австралії. Шість представників з-за океану пройшли реєстрацію та поселилися у готелі «Надія». Під час реєстрації гості отримали: сумки із необхідними матеріалами для праці на Соборі, іменні ідентифікатори, значки кольору групи в якій будуть працювати. Особливістю зустрічі стали представники Івано-Франківської ОДА, які вручили делегатам вітальні подарунки від керівництва області.

«Маю надзвичайно гарне враження від Прикарпаття. Очікую більше пізнати які є теперішні проблеми, молодь. Також хочу знати яким способом ми, з Австралії, можемо допомогти українцям, як ми можемо розвивати нашу віру і в Австралії, і за кордоном», - говорить п. Надя Жилан.

«Ми приїхали з Австралії. Фактично, ми є найбільш відділені від України. Тому ми хочемо на цьому Соборі почути щось нове, щось жваве, щось імпонуюче, що для нас, в Австралії, буде дуже важливим для молоді, для оживлення парафіяльного життя. Хочемо побачити чим якраз живе Україна на Церковному рівні і хочемо нав’язати тісні контакти. Ми дуже очікуємо пізнати більше про молодь, про існуючі нові програми щодо молодих родин. Сьогодні дивитися, як так Церква від 1991 р. розрослася, яка вона тепер величава, скільки нашого духовенства тепер є – це для нас чудо! За такий короткий час, така катакомбна Церква розрослася в таку велику, потужну християнську силу! Ми хочемо відчути як це сталося. Ми приїхали сюди навчитися щось від вас, бо знаємо, що тут робиться багато цікавого, різні духовні вправи. Тепер є модерний світ і інформація дуже швидко поширюється. Нам цікаво як ви спілкуєтесь з молоддю. Чи нові технології впливають, чи ви всі молитесь на facebook (сміється). Тепер дуже швидкий світ, тому, щоб затримати молоду людину, ви мусити мати два-три речення, щоб зловити її «на гачок». І ми хочемо бачити: які є ті ваші українські «гачки», щоб ми такі ж методи використовували в Австралії», - поділилась своїми думками з прес-службою Івано-Франківської Архієпархії п. Маруся Юрків-Яроцька.