Перші кроки в реформуванні Римської Курії
  • Пон, 25/03/2013 - 00:57

Папа Франциск вже здійснив перші кроки з метою проведення реформ у Римській Курії. Святіший Отець є повністю незалежним, не мав жодних пов’язань з Ватиканом. Так вважає кардинал Марк Уелле, префект Конгрегації у справах єпископів.

«Знаємо, що Курія потребує реформи для того, щоб повернути моральну довіру. Афера Vatileaks завдала Церкві великої шкоди. Оприлюднилася погана інформація, дуже довірена, різні коментарі, які необов’язково можна заперечити. Думаю, що Папа зможе з тим щось зробити» – сказав канадійський єрарх в інтерв’ю одному з канадійських щотижневиків.

Кардинал сказав також, що Франциск підняв цю тему вже минулої п’ятниці, 15 березня, під час зустрічі з кардиналами: «Навіть я був тим здивований. Не хочу вдаватись у деталі, які він зробив дуже сильні жести».
Кардинал Уелле вважає себе особистим другом кардинала Бергольйо. Вони подружились 2007 року на зустрічі єпископатів Латинської Америки в Апартеїді. «Потім на знак приязні він відвідав мене в Канаді, де я був єпископом Квебеку, хоча зазвичай не приймав запрошень до закордонних подорожей. Можу сказати, що ми маємо спільну візію» – додав він.

За матеріалами: wiara.pl