Перші обійми: Папа Франциск прибув до Панами
  • Чтв, 24/01/2019 - 08:29

В міжнародному аеропорту Панами відбулася офіційна зустріч

Після дванадцяти з половиною годин перельоту, літак з Папою Франциском на борту приземлився в міжнародному аеропорту Токумен Панами, столиці однойменної країни в Центральній Америці, яке цими днями стало молодіжною столицею світу. Тож прибуття Святішого Отця привітав ентузіазм двох тисяч юнаків і дівчат, зібраних в аеропорту, та тисячі й тисячі молодих паломників з усіх континентів на вулицях міста.

Папа Франциск – це другий Папа, що прибув до цієї країни після святого Івана Павла ІІ, який побував тут ще далекого 1983 року. Главу Католицької Церкви зустрів Президент Республіки Хуан Карлос Варела з дружиною. Троє дітей подарували йому квіти. В аеропорту також бути присутні місцеві єпископи. Прозвучали державні гімни, відбулося взаємне представлення делегацій, в той час як Панама вітала очікуваного гостя радісними оплесками та національними танцями.

Перед тим, як сісти до автомобіля та вирушити до Апостольської Нунціатури, Святіший Отець підійшов до бар’єрів, щоб рукостисканнями і благословенням привітатися з панамцями, які так щиро його зустрічали. Частину 28-кілометрового шляху від аеропорту до нунціатури Папа проїхав панорамним автомобілем, а обабіч дороги його вітала молодь.

Програма четверга

Другий день перебування Папи в Панамі розпочнеться відвідинами Президентського палацу, де відбудеться церемонія привітання та візит ввічливості до Глави Держави. Відразу після цього в Палаці Болівар Глава Католицької Церкви промовлятиме до представників влади, дипломатичного корпусу й громадянського суспільства, а далі в розташованій поруч церкві святого Франциска зустрінеться з єпископатом Центральної Америки. Після обіду в Апостольській Нунціатурі, ввечері Папа Франциск офіційно приєднається до учасників Всесвітнього дня молоді.