Перший день перебування Папи у Болівії
  • Чтв, 09/07/2015 - 17:37

У середу 8 липня 2015 р., після урочистої церемонії в аеропорту колона автомашин вирушила в напрямку столиці. Повідомляє українська редакція Радіо Ватикан. Тринадцять кілометрів траси Папа Франциск проїхав у папамобілі, а вздовж шляху сотні тисяч болівійців висловлювали свою радість, обсипаючи автомобіль пелюстками квітів.

Святіший Отець затримався на місці, де 1980 року вбитий о. Луїс Еспіналь, іспанський священик-єзуїт, який багато років був місіонером у Болівії. Він був журналістом та кінорежисером, заанґажованим у захист людських прав та демократії в Болівії. Загинув від рук озброєних бойовиків за часів кривавої диктатури в країні. Папа Франциск, промовляючи до присутніх запросив до молитви за о. Луїса, який звіщав Євангеліє, яке приность свободу, Євангеліє, що визволяє.

Ввечері Вселенський Архиєрей прибув до палацу Президента Болівії Ево Моралеса, який представив своїх співробітників, потім відбулась приватна розмова та обмін подарунками.

Здійнивши візит ввічливості до президента, в катедральному храмі Пресвятої Богородиці з Ла-Пас Святіший Отець мав зустріч з представниками влади.

У середу ввечері Папа Франциск прибув до Санта-Крус-де-ла-Сьєрра, найбільшого міста Болівії, що налічує мільйон сімсот тисяч населення. Ла-Пас, звідки вилетів Папа, лежить на височині 3600 метрів над рівнем моря, а Санта-Крус-де-ла-Сьєрра – 400 метрів. Ці міста віддалені одне від одного майже на 600 кілометрів.

Санта-Крус-де-ла-Сьєрра, або як його називають просто Санта-Крус, є новим економічним центром Болівії. Хоч місто було засноване ще 1561 року, але воно почало стрімко розвиватись лише наприкінці минулого століття.

Домівкою Святішого Отця є резиденція кардинала-емерита, бо в Санта-Крус немає Апостольської Нунціатури, у якій зазвичай перебуває Папа. Апостольська Нунціатура знаходиться в місті Ла-Пас.