Перший «Двір язичників» за межами Європи
  • Птн, 10/05/2013 - 21:41

Організована злочинність – це антикультура, – сказав у Мехіко кардинал Джанфранко Равазі, голова Папської Ради з культури. Він бере там участь у «Дворі язичників», який організували вперше за межами Європи.

Ці зустрічі віруючих і невіруючих організовують у різних місцях земної кулі, якими керують дикастерії. 8 травня вона відбулася в столиці Мексики, що впродовж багатьох років страждає від хвилі злочинного насильства, яка тільки за останні шість років спричинила загибель понад 70 000 осіб.

Італійський кардинал зазначив, що організована злочинність руйнує всі цінності, на яких базуються соціальні взаємини, людські та особисті. До того ж релігійні чи псевдорелігійні практики, якими керують злочинці, насправді є блюзнірством.

Глава Папської Ради нагадав, що, як і в Мексиці, наркоторговці та інші злочинці, а також в Італії члени мафії часто вважають себе релігійними людьми. «Вони мають каплиці з Бібліями, з фігурами Марії Божої та о. Піо, але це не релігія, а її дегенерація», – сказав кардинал Равазі.

За матеріалами: ekai.pl