Перший тиждень свого понтифікату новий Папа проведе в готелі
  • Птн, 08/03/2013 - 20:19

Майбутній Папа проведе перший тиждень свого понтифікату в готелі-резиденції «Domus Santa Marta» – про це повідомив о. Федеріко Ломбарді. Речник Ватикану на брифінгу для журналістів розповів, що кардинали вирішили розпочати Конклав 12 березня.

Упродовж Конклаву всі кардинали перебуватимуть у резиденції «Domus Santa Marta», а кімнати, в яких проживатиме кожен оремо взятий кардинал, вони отримають на основі жеребкування. Також перший тиждень понтифікату новий єпископ Риму проведе в цій резиденції, поки триватиме підготовка папських покоїв в Апостольському Палаці Ватикану. Також, щойно по виборі нового Папи, скинуть печаті з папських покоїв Апостольського Палацу.

Папські тимчасові апартаменти в резиденції «Domus Santa Marta» складаються з двох кімнат – приймальні та приватної кімнати. У цих апартаментах після свого вибору також проживав тиждень і теперішній Папа-емерит Бенедикт ХVІ.

Також о. Ломбарді повідомив, що в часі Конклаву в Сикстинській каплиці кожен кардинал має своє точно визначене місце, але в часі прийому їжі у їдальні «Domus Santa Marta» кожен кардинал може обрати собі місце за столом, яке забажає, та змінити його тоді й коли сам цього забажає.

За матеріалами www.vecernji.hr