Першочерговим завданням Церкви є свідчити Боже милосердя
  • Чтв, 14/11/2013 - 18:22

«Цей мій візит підтверджує відмінний стан взаємних стосунків, а перш усього має намір стати знаком дружби», – сказав Папа Франциск під час візиту до Глави Італійської Держави, здійсненого 14 листопада 2013 р., дякуючи йому за його візит до Ватикану, та за те, що «вже під час цих перших місяців понтифікату» мав нагоди відчути знаки уваги з боку Президента. «Здійснюючи візит до цього місця, – сказав він, – багатого символами та історією, бажаю символічно застукати до дверей кожного мешканця цієї країни, де перебуває коріння моєї земної родини, та запропонувати всім цілюще та завжди нове слово Євангелія»

За словами Святішого Отця, існує багато питань, щодо яких стурбованість обидвох інституцій є спільною, і на які можна давати узгоджені відповіді. Зокрема, теперішній час «позначений економічною кризою», серед найболючіших наслідків якої є брак праці. «Першочерговим завданням Церкви, – сказав Папа, – є свідчити Боже милосердя та заохочувати великодушні відповіді солідарності, щоб відкривати майбутнє надії; адже там, де зростає надія, помножуються сили та старання, щоб будувати людяніший та справедливіший суспільний і громадський порядок».

Глава Католицької Церкви пригадав про свої душпастирські візити в Італії, а це були Лампедуза, Кальярі та Ассізі, де він міг «руками доторкнутися до ран, які сьогодні бичують багатьох людей». «У центрі суспільних надій та труднощів перебуває сім’я, – наголосив Папа. – З оновленим переконанням Церква й надалі підтримує старання всіх, окремих людей та інституцій, для підтримки сім’ї, яка є першочерговим місцем зростання та формування людської істоти, в якому приймаються цінності та приклади, що роблять їх вірогідними. Родина потребує стабільності та визнавання взаємних зв’язків, щоб могти повністю розгорнути своє незамінне завдання, здійснити свою місію».

«Пане Президенте, – підсумував Святіший Отець, – при цій нагоді з радістю висловлюю побажання, щоб Італія, черпаючи зі своєї багатої спадщини духовних та громадських цінностей, зуміла віднайти винахідливість та згоду, необхідні для її гармонійного розвитку, для поширення спільного добра та сприяння гідності кожної людської особи, а на міжнародному рівні зробила свій вклад для миру та справедливості».

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va