Перу: аборт – це аморально та незаконно
  • Птн, 04/07/2014 - 21:56

Єпископат Перу, зіткнувшись із схваленням Міністерства здоров’я на терапевтичний аборт, звертається до всіх віруючих католиків, громадян та особливо до керівництва виконавчої влади із закликом відмовитися від закону, який вперше в історії Перу відчиняє двері абортам — вбивству невинного людського життя.

Цей міністерський закон також є аморальним, неконституційним та незаконним. Текст повідомлення Перуанської конференції єпископів наголошує, що «обоє: вагітна мати та ненароджене дитя мають однакові права на життя і обоє мають бути захищені державою». Єпископ також зазначив, що «цим законом Міністерство здоров’я проігнорувало  волю більшості перуанців, які висловилися на підтримку життя і відмову від абортів».

На думку експертів у цій галузі, «у виняткових випадках, коли життя матері та дитини під загрозою, сьогодні є багато медичних технологій, які здатні зберегти життя обом».

Для уряду Перу дозвіл на терапевтичний аборт є частиною реалізації Національного плану гендерної рівності 2012-2017, котрий має на меті скоротити материнську смертність. Кардинал Ліми, столиці Перу, Луїс Хуан Сіпріані висловився публічно, що легалізація терапевтичних абортів – це «шлях до вбивства».