Петер Зеевальд назвав нісенітницею і вигадкою поширені Zenit-ом заяви щодо відставки Бенедикта XVI
  • Птн, 23/08/2013 - 14:07

Біограф Бенедикта XVI Петер Зеевальд назвав широко поширені твердження римського агентства Zenit про відставку Папи Бенедикта нісенітницею. "Я можу тільки сказати, що це все є нісенітницею і вигадкою",- так заявив у четвер в інтерв'ю kath.net Петер Зеевальд, співавтор численних книг Йозефа Ратцінгера.

Агентство Zenit опублікувало новину, в якій, посилаючись на анонімні джерела, говорить про відставку Папи, як про містичний досвід. Нібито Бенедикту XVI належать слова - "Бог сказав мені це зробити". "Бог заклав в ньому бажання перебувати з Ним в молитві",- йдеться в повідомлені агентства Zenit,- "проте його відставка в жодному разі не була втечею від світу, але втечею до Бога."

Петер Зеевальд, який добре знав Папу Бенедикта XVI і часто з ним зустрічався, прокоментував це так: "Навіть якщо всі ЗМІ попалися на цю дурницю, я можу навести кращі джерела, на які можна покластися. Я сам відвідував Бенедикта XVI останнім часом, і також говорив про відставку. Проте нічого подібного в цьому керунку він не висловлював."