Петиція про визнання Івана Павла ІІ Учителем Церкви
  • Срд, 05/02/2020 - 14:48

Триває онлайн-збір підписів польських священників під листом на підтримку ініціативи Архиєпископа Станіслава Гондецького, глави Конференції Єпископату Польщі, який звернувся до Папи Франциска з проханням оголосити св. Івана Павла ІІ Учителем Церкви і покровителем Європи. Свій віртуальний підпис вже поставили майже 500 священників.

У документі, поданому Архиєпископу Станіславу Гондецькому, священники наголошують, що понтифікат Папи-поляка, його свідчення молитви і страждання формували їхнє священство і зробили з польського духовенства – незалежно від віку –покоління Івана Павла ІІ.

Онлайн-збір підписів здійснюється під патронатом Католицької Інформаційної Агенції (КАІ).  Марцін Пшецішевський, глава КАІ, говорить: “Можна сказати, що Вселенська Церква після Івана Павла ІІ справді йде слідами Івана Павла ІІ, і в певному сенсі це вимагає визнання, оцінки у формі надання йому титулу Вчителя Церкви”.

Підтримуючи ініціативу глави КЄП, який звернувся до Папи Франциска у справі проголошення св. Івана Павла ІІ Учителем Церкви, священники також просять про те, щоб найближчі два роки у Польщі були присвячені переосмисленню вчення Святого Папи.